Hyla cinerea

Kikkers zijn bijzondere wezens, in heel veel opzichten. Ze leven soms op het land, en soms amfibisch, maar hebben altijd water nodig om zich voort te planten. Hanneke is al jarenlang gefascineerd door deze bijzondere dieren. En van de mooiste soorten is de boomkikker, met de latijnse naam Hyla Cinerea. Sinds een aantal jaren 'signeert' Hanneke haar werk met een pootafdruk van deze mooie kikker.

De bijzondere eigenschappen van de kikker komen terug in het werken met klei. Een jonge kikker maakt een aantal transformaties door, van ei via kikkervisje met kiewen naar een volwassen kikker met longen. Deze transformatie komt tot uitdrukking in het maken van spannende vormen vanuit een vormeloze homp klei.

Kikkers hebben een fascinerende motoriek, zowel in het water als op het land. Dat komt terug in de expressie van beweging die in veel van Hanneke's werk zit besloten.

Nu ze van het maken van sculpturen en objecten haar beroep heeft gemaakt lag het dan ook voor de hand haar atelier naar deze bijzondere kikker te vernoemen. Vandaar: Keramisch Atelier Hyla Cinerea!
Foto's met toestemming overgenomen van www.froggie.info